Tuesday, January 11, 2011

Døden i Gryta - vår redsel for riktig mat


 







Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.

Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.

Hur har det blivit så?

Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.



Les meir her

1 comment:

  1. I recently came across Trehan Luxury Floors in Sohna Sector-35, and it’s a masterpiece in Real Estate Gurgaon. The 3BHK independent floors provide privacy, space, and elegance, ideal for families who want a balanced lifestyle.

    With landscaped gardens, jogging paths, a clubhouse, and smart facilities, every aspect here reflects quality living. Sohna Road connectivity ensures you’re always close to key destinations in Gurgaon.

    ReplyDelete