Sunday, April 28, 2013





HARDANGER



                 Arrangerar Nordisk seminar i Ulvik 24.-26. mai 2013 
                                      på Hjeltnes vidaregåande skule.

Tema
Det biologiske mangfaldet. Smakens Ark og Presidia produkt i Norden.

Program

Fredag

Kl.19.00
Omvisning på Hauge-senteret.
Gert Andersson les Hauge.
Kl.20.45

Omvisning og smaking
hjå
Ulvik Frukt og Cideri.

Laurdag

Kl.09.30
Opning ved
Pål Drønen

Kl.10.00
Ove Fosså
Det Norske Presidia og Ark arbeidet.

Kl. 10.45
Katrine Klinken
Danmark
Korleis samarbeide over landegrensene.

Kl.11.30
Gert Andersson
Sverige
Kjellarlagra geitost.
Kva inneber det å vere produsent av eit presidia produkt.

Kl.12.15-13.15
LUNSJ.

Kl.13.15
Dominique Plédel Jónsson
Island
Kva skjer på Island?

Kl.14.00
Elisa Demichelis og Raffaele Ponzo
Slow Food International sitt hovudkontor i Italia
Om internasjonale Ark og Presidia prosjekt.

KL.15.00
Kaffipause.

Kl.15.15
Terje Inderhaug
Tørrfisk; vår eldste handelsvare.

Kl.15.45
Sigbjørn Falland
Klippfisk  presidie
Eit lokalprodukt på verdsmarknaden

Kl. 19.30
Middag

Sundag
Kl. 10.00
Ol-Johan Sikkú
Slow Food Sápmi

Kl.10.45
Svein Helge Pedersen
Arbeidet med Slow Fjord.

Kl.11.30
Bodil Cornell
Sverige
Eldrimner.

Kl 12.15
Espen Eide
Slow Food Hardanger
Gamle fruktsortar i Smakens Ark.
Eit genetisk mangfald.

Kl.12.45
Lunsj.
Oppsummering.



Konferansen er arrangert i samarbeid med



PRAKTISK INFORMASJON  OM SEMINARET
Seminaret er ope for alle og det er ingen deltakaravgift. Påmelding skal sendast til skrulen@online.no . Påmeldingsfrist er 20.mai. Lunsj kr.150.
Spørsmål om seminaret kan rettast til leiar i Slow Food Hardanger, Pål Drønen,  på tlf.991 08 163









No comments:

Post a Comment